Redcord

Basistrening. Core. Generell styrke. Kjært barn har mange navn, men det er noe som er in i tiden.

Dette var åpninga på et blogginnlegg for snart 2 år siden. Men det er fortsatt inn i tiden, det er ikke noe en gjør en liten periode og så lever på det i årevis framover. Det må jobbes med hele tiden.

I år har jeg fått muligheten til å jobbe med fysioterapeut Lina Aarrestad på Redcord Clinic på Høvik, noe som har vært spennende.

Veldig mange kjenner til slyngetrening i Redcord, disse røde tauene som henger i taket hos fysioterapeuter og på treningssentre. Jeg har i flere perioder tidligere trent i disse slyngene, og opplevd det som veldig effektiv trening. Når jeg nå fikk muligheten til å kjøre funksjonstesting og oppfølging hos Redcord Clinic var jeg ikke i tvil om at det var noe jeg hadde lyst til å gjennomføre.

Det starta med funksjonstesting på Høvik i november. Jeg gikk gjennom forskjellige tester, og det største funnet var at jeg hadde nedsatt kontakt med høyre gluteus medius, altså øvre del av setet. Oppvekkeren for meg, som jo har brukt en del tid på basistrening (og redcord) er at det fortsatt er lett å aktivere feil muskler. Det går jo fint an å kjøre tunge øvelser, og få bra trening med det, men bruke feil muskler. Det vil si at jeg ikke trener på det jeg tror at jeg trener på, og ender opp med å bli veldig sterk i enkelte muskler, men svak i andre. Som jeg burde ha vært sterk i.

Så da fikk jeg et treningsprogram med øvelser for å jobbe med sykkelspesifikke muskler, og da særlig for å rette opp og bruke de musklene som jeg burde bruke. Og, instruksjoner for at jeg skulle utføre øvelsene riktig.

Da måtte jeg først gjøre øvelsene ganske lette, for så å øke belastningen når jeg hadde oppnådd god nok kontroll. F.eks ved å flytte kontaktpunktet på slynga fra kneet ned til ankelen, eller hvor jeg plasserer under slynga. På noen øvelser gikk framgangen veldig raskt, andre litt tregere, men jeg ble stadig bedre og kunne etter hvert kjøre ganske tunge øvelser.

sideplanke Redcord

Ved å flytte slynga fra kneet til ankelen kan en enkelt gjøre øvelsen tyngre. Men jeg starta ved kneet.

Etter 20-25 minutter i Redcord annehver dag, var jeg tilbake til oppfølging i forrige uke. Det var tydelig forbedring på alle tester, og Lina var fornøyd. Men, som alle eksperter gjør, da finner de jo noe nytt å plukke på. Jeg har ikke optimal kontakt med nedre del av mage, og har fått nye arbeidsoppgaver. Og jeg kan jo selvfølgelig bli enda sterkere.

Uansett, jeg opplever at treninga fungerer, både i slynga og på sykkelen. Nå er vel ikke Redcord noen mirakelkur, men jeg er sikker på at den har bidratt til at jeg nå fungerer bra på sykkelen og at jeg nå sitter roligere og mer komfortabelt enn før.

Så da håper jeg jo at det gir mer watt og bedre resultater når den tid kommer.

Sjekk gjerne ut redcord.no, og se forslag til øvelser for syklister her.

Takk til Redcord og Redcord Clinic for at jeg får være en av deres ambassadører, og ikke minst takk til Lina for hjelpen så langt!

2 tanker om “Redcord

  1. Redcord gjør underverker under kyndig veiledning. På Redcord Clinic har de flere gode terapeuter og alt utstyr. De er rett og slett verd turen om du mener noe med treningsarbeidet du legger ned. Det er ikke bare å lese plansjene.
    Hang in there,
    Arne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *