Girona

I februar har jeg tatt turen ut av Krokstadelva, Buskerud og til og med Norge, helt til Spania, Catalunya og Girona. Lang ferd for en Krokstadelving, men jeg kan ikke si at jeg angrer. Det ble klart når vinterværet forlot Krokstadelva, og nullføret kom i slutten av januar. Nullføre er dårlig vær for en syklist.

Så jeg fikk lov til å flytte inn til tidligere lagkamerat Vegard Breen, som mesteparten av tida har vært bortreist for å kjøre Tour of Quatar og nå Tour of Oman.

Glad for å ha fått midlertidig oppholdstillatelse i Casa Breen i Girona.

Et bilde publisert av Reidar Borgersen (@reidarb)

Her i Girona er treningsforholdene og treningsmiljøet perfekt. Det er massevis av syklister her, og det er forståelig. Været er stort sett bra, det er massevis av veier og mulige veitraseer. Bakker, flatt, her finnes alt.

5:37. 3000m stigning. Snart hjemme. #Jokerprocycling

Et bilde publisert av Amund Jansen (@groendahljansen)

To av mine elever, Amund og Philip bor her, og en stor del av tanken med å dra ned her i denne perioden var for å lage en topp treningsgruppe som jeg kunne følge tett. Både som trener og utøver. Vi har nå gjort noen endringer i treningsopplegget, og kjørt en periode med Vo2max intervaller og langturer, uten noe terskeltrening, etter innspill fra Bent Rønnestad på Høgskolen i Lillehammer. Jeg er spent på hvilke utslag det vil gi, jeg som har veldig god erfaring med terskeltrening. Det vil jo tiden vise, men gjennomføringa har vært veldig bra og treneren i meg er godt fornøyd foreløpig.

Nå har også Adrian Aas Stien kommet hit, og så er det fint å få en del økter med Sindre Lunke og Marius Foss fra TVK, og godt å få se mer til min sønn Kristoffer Skjerping i Cannondale. Av og til lurer det seg inn noen utlendinger på turene også, men det er ofte ikke så lett for dem. Ihvertfall ikke om de ikke er skandinaver.

En uke til her i Girona, så bærer det til Mallorca for samling med Team Joker, og deretter direkte til Frankrike og Belgia for sesongstart. «Winter is coming» heter det jo i Game of Thrones. Men for meg virker det som om vinteren nærmer seg slutten.

 

Referanser til Rønnestad og Hansens studier på Researchgate:

2 tanker om “Girona

  • Hei Kjell-Arne
   Beklager seint svar, det datt litt ut under Tour de Bretagne…

   Det er jo totalen i treninga som fører til resultater, så det er vanskelig å vite hvilke økter som har fungert best. Men 30/15 intervallene oppleves som veldig bra økter, og jeg har veldig tro på dem. Har brukt dem tidligere som toppeøkter før ritt, det blir jo veldig mye start og stopp og det er sånn vi kjører ritt. En ligger veldig lenge på høy puls.

   Protokollen er 30/15 i 10.15, altså 13 ganger 30 sekunder i serien, og så 3 serier. Gjerne 5-10 minutter pause, evt ned bakken. Bruker da min 5 minutters makswatt som utgangspunkt for intensiteten på 30 sekunder, og så ca halvparten i pausene. Kjør i slak motbakke så du får holdt høy kadens i pausene. Så f.eks 500w/250w. I pausene er jeg jo ikke så hard på watten, så mellom 200 og 250 er bra.

   Reidar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *