Finn roen i Lurdalen

Av og til er det et litt anspent forhold mellom bilister og syklister, dessverre. Litt mer fleksibilitet fra begge parter kan sikkert være ønskelig. En av tingene vi syklister kan gjøre er å sykle på lite trafikkerte veier, og i dag valgte jeg en slik rute. Jeg er blitt såpass glad i denne ruta at jeg tenkte å dele den med dere, slik at flere kan finne roen i Lurdalen.

Med start i Krokstadelva er det fin sykkelvei til Hokksund. Gjennom Hokksund velger jeg veien, men fra Hokksund og mot Vestfossen tar jeg gamleveien mot Kongsberg, og der er det vanligvis lite trafikk. Fra Darbu er det muligheter for en skikkelig stille tur, for på Gamle Kongsbergvei er det ekstremt lite trafikk. Det er litt stigninger der, men ellers en fantastisk fin vei. Etter 26km, nesten i Kongsberg, er det inn i Lurdalen. Ønsker du å sykle aleine er dette stedet å være, nesten som å sykle på skauen bare at det er asfaltvei. Fin asfalt er det og.

Lurdalen

Stille og rolig i Lurdalen

Etter 46km er du nesten i Svene, og tar du til venstre mot Kongsberg er det veldig rolig og fint på østsida av Numedalslågen. Kongsberg kommer etter 57km, her kan jeg anbefale en stopp på Lampeland Bakeri hvis du skulle ønske bakevarer. Deretter går turen retning Notodden et lite stykke før du tar Lågendalsveien til Skollenborg. Her er det sykkelvei, til tider dårlig, men trafikken er ikke så verst om du velger veien. Fra Skollenborg tar du av Lågendalsveien og inn på fylkesvei 286 mot Hokksund, og her er det rimelig rolig. Enda roligere når du tar til høyre inn på fylkesvei 71 etter 70km. Derfra går det ned til Sundhaugen, bort til Vestfossen og opp Røkebergbakken og over bygda til Mjøndalen.

Det var ikke en sur bilist å se. Og alle syklister smiler om dagen.

Se og last ned ruta på Ridewithgps:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *