Core

Basistrening. Core. Generell styrke. Kjært barn har mange navn, men det er noe som er in i tiden. Og de fleste eksperter er enige om at det er bra. Blant dem vår sykkelinnstiller Espen Aareskjold, som har endret vår basistrening denne sesongen. Hensikten er å trene kjernemuskulaturen, som er grunnlaget for at vi kan bruke de store muskelgruppene som skal gi oss fart.

Programmet fra Espen dreier seg ikke bare om styrke, men like mye om bevegelighet. Det hjelper ikke bare å være sterk, musklene skal brukes mest mulig optimalt og effektivt. Vi vil jo ikke sløse med kreftene heller. Og ved å være mer bevegelige kan vi sitte mer optimalt på sykkelen, og da blir det mer fart. Hensikten er ikke å få den største sixpacken, men å trene opp den indre muskulaturen, som det viser seg at mange av oss ikke har brukt før.

I tillegg til core treninga gjør jeg et par andre øvelser for å styrke hamstring og hofteleddsbøyeren, som jeg også håper bidrar til å gi meg et mer effektiv tråkk. «Nordic hamstrings» eller eksentrisk hamstrings har jeg trent noen år nå og syns det er en fin øvelse. Men jeg har vært avhengig av noe som kan holde meg, en hjelper eller en ribbevegg f.eks, og det er det jo ikke alle som har. Men nå har jeg funnet løsninga med en HangOn fra Abilica som jeg setter fast i dørkarmen. Herlig. Og hofteleddsbøyeren kan jeg nå trene hjemme med XC trainer som jeg setter fast i døra. Ute på tur bruker jeg strikker, og kan holde kontinuitet i treninga. Fint med noen småting som kan gjøre treninga litt enklere, takk til Abilica som har støtta meg med utstyr.

Jeg er fortsatt overbevist om at treninga på sykkelen er den aller viktigste, men hvorfor ikke gjøre de små detaljene riktig også?

Wilson basistrening

Wilson i fin positur under basistreningen

Helt til slutt tar vi med en kort video jeg har laget også. Se ellers instruksjoner for nordic hamstrings her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *