Respekt for proffene

Nå er to spennende og fine uker med proffritt i Norge over, og jeg sitter igjen med mange gode opplevelser. Resultatmessig har det vært magert for oss i Joker Merida. I Arctic Race fikk vi til veldig lite, og selv om vi ikke fikk særlig bedre resultatmessig uttelling i Tour des Fjords så kjørte vi bedre som lag og vi hadde noen gode forsøk. Mange ting må klaffe for å lykkes på dette nivået.

Men, det som er tydelig etter disse to ukene er at vi skal være stolte av proffene våre. Jeg lar meg imponere av nivået de gutta holder. Ikke bare sammenlignet med oss, den hjemlige eliten, men også med de andre proffene.

Lars Petter Nordhaug viser offensivitet og et trøkk som en vanligvis forbinder med større lår. Lurt av en kynisk russer på førsteetappen og uflaks med motvind på oppløpet på andre.

Aleksander Kristoff måtte stå over Arctic Race grunnet lungebetennelse, og rakk akkurat å bli frisk til Tour des Fjords. Han sleit i bakkene og det var ikke vanskelig å se se at han mangla en del på formen. Når han likevel vinner andre etappe så viser han høyt nivå. Respekt.

Men det er ikke tvil om hvem som er kongen i feltet, det er Thor Hushovd. Det er ikke mange som prøver å dytte på Thor, men prøver du å sitte på hjulet hans kan jeg garantere at noen skubber på deg. Med to etappeseire og sammenlagtseier i Arctic Race viser han form. Men sjøl lar jeg meg egentlig imponere mer av hvordan han kjører og opptrer i Tour des Fjords. For det første at han stiller for et ungt landslag som selvfølgelig ikke har muligheten til å hjelpe ham på samme måte som BMC. I en lagsport blir det da vanskelig å vinne. For det andre kjører han offensivt og lite kynisk underveis. Bra for rittet men kanskje ikke like bra for ham selv. For det tredje holder han en god tone i feltet, prater med de fleste og er en positiv fyr.

Takk gutter, fint å ha noen å strekke seg etter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *