Tour de Loir et Cher

Da var sesongens andre etapperitt over for min del, denne gangen 5 dagersrittet Tour de Loir et Cher.

Vi reiste inn i rittet med ganske bra selvtillit etter seier på lagtempo i Circuit des Ardennes uka før, og Vegard Breens 7.plass i sammendraget der. Det er alltid godt å ta med seg, og vi visste at vi var sterke nok til å prege rittet. Og det var vi.

Vegard Breen kjørte fra feltet og inn til 2.plass på rittets andre etappe, som plasserte ham på 2.plass i sammendraget. Breen datt riktignok ned til 3.plass pga bonussekunder etter tredje etappe, men den posisjonen beholdt han inn til mål. Vi gjorde flere gode forsøk på å kjøre fra de to spurtsterke karene som satt foran i sammendraget, men klarte det ikke. Vi vil selvfølgelig vinne, men alt i alt er vi fornøyd med 3.plass sammenlagt.

Verdt å bemerke er det at Breen var sistemann som ble valgt ut av de seks som skulle kjøre for Joker Merida. Ikke fordi han er dårligst (heller tvert imot), men fordi han avslutta Circuit des Ardennes bare to dager før Loir et Cher starta (det samme gjorde Sondre Sørtveit). Han ble altså nr 7 sammenlagt i det rittet, og han burde hatt slitne bein. Mulig han hadde det og, men han er sterk denne Vegard Breen. Og smart. Og en god leder.

Likevel er sykkel en lagidrett og han hadde ikke hatt en sjanse til å hevde seg uten laget. Et lag som kjører ham fram i posisjon, skjermer ham fra vinden, kjører inn det som trengs. Og i løpet av de ti siste dagene har vi vært to forskjellige seksmannslag bestående av 10 ryttere som har gitt ham akkurat den hjelpen og den tryggheten han har trengt til å kjempe i toppen sammenlagt. Den bredden syns jeg Joker Merida skal være stolte av.

Det er ihvertfall jeg.

Les forøvrig mer detaljert om rittet på lagets hjemmeside jokermerida.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *