Zwolle og Lillers

Sykkelsesongen starta med Beverbeek classic forrige helg, og fortsatte denne helga med Ster van Zwolle i Nederland og GP Lillers i Frankrike.

Et sykkellag kjører selvfølgelig alltid for å vinne, og vi var klare på lørdag i Zwolle. For egen del var jeg ekstra klar fordi det alltid er noe ekstra med å slå nederlendere på hjemmebane. Men sånn ble det ikke. Det er kaotisk å kjøre på små og helt flate veier i Nederland, og nederlenderne er aldri redd for å gå i bakken. Det er tydeligvis jeg, for jeg har en tendens til å havne for langt bak i feltet når alle vil sitte foran. Og en vinner ikke ritt bak i feltet. Da blir en bare en tilskuer, og med startnummer på ryggen er ikke det noe jeg trives med. Det var en dårlig dag som endte med nederlandsk seier.

Det ble veldig raskt tydelig at kjørestilen i Frankrike skiller seg klart fra den i Nederland. Det er kamp om plassene der og, men jeg tror franskmennene er mer glad i kroppen sin enn nederlenderne. Det kjøres ikke like vilt, og for meg er det da mye lettere å komme seg fram. Det er bare å trå litt hardere. Derfor ble det en mye bedre opplevelse i GP Lillers, selv om det heller ikke der ble noe resultat. Som lag var vi med på mye selv om vi bare fikk med to mann i det avgjørende bruddet. Det er små marginer i sykkel, og når formen blir enda litt bedre er jeg sikker på at marginene går til vår fordel og.

Nå blir det godt med en kort tur hjem til Norge for å lade batteriene før det er Paris Troyes på søndag. Kanskje er marginene på vår side da.

Les mer på

  1. Joker Merida hjemmeside
  2. Procycling.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *