Ster van Zwolle

Nå har jeg vært noen dager i Ninove, Belgia, i forbindelse med årets sesongstart. Etter lørdagens debut i Beverbeek Classic har vi hatt noen treningsdager i kaldt belgisk vintervær, og i morgen setter vi kursen nordover til Zwolle i Nederland.

Ster van Zwolle er den tradisjonelle sesongåpninga i Nederland, et 177km ritt i kategori UCI 1.2 ritt. Det blir nok et hektisk ritt med mange nervøse ryttere på trange veier, men hvis yr.no har rett så blir det ingen vind. Litt dumt er det, men været får vi ikke gjort noe med. Det ser ut til å bli kaldt ihvertfall, satser på at det er noe som kommer oss til fordel. Målet er ihvertfall å gruse nederlendere.

Som tidligere skøyteløper burde jeg vel vært godt kjent i området, men selv om jeg har vært en del i Heerenveen så har jeg aldri vært i Zwolle. Så jeg måtte sjekke litt på wikipedia, og jeg fant ut at Zwolle er hjemstedet til skøyteløperne Erben Wennemars og brødrene Michel og Ronald Mulder. Innbyggerne i Zwolle blir visst kalt Blauwvingers, altså blåfingre, fordi de visstnok fikk blå fingre av å telle alle myntene de fikk for salget av kirkeklokka til nabobyen Kampen. Musikeren Black Francis’ (ex-Pixies) album Bluefingers har hentet tittelen fra dette navnet, hør gjerne albumet på Spotify.

Og så syns jeg det er litt morsom at rittet har sin egen artikkel på wikipedia. http://nl.wikipedia.org/wiki/Ster_van_Zwolle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *