Barberte bein

For syklister er barbering av bein en del av hverdagen, og nå som jeg er på sesongens første sykkelsamling på Mallorca så måtte den tøffe jobben gjøres. Men hvorfor gjør vi det egentlig? Er det ikke femi for menn å barbere beina?

Barberte bein

Barberte bein og hovent venstrebein etter velt i VM.

 

Kristoffer Vabø har oversatt en artikkel om barbering av syklistbein fra bicycling.com. Det nevnes seks mer eller mindre gode grunner til å barbere seg.

Føler vi oss pressa med at vi er femi så forklarer vi gjerne barberinga med at det er lettere å behandle sårskader med barberte bein, forbedret aerodynamikk og at massørene krever det. Sjøl sverger jeg til 4-5 dagers hår før tempokonkurranser, for å få en fin struktur på beina.

Men den aller viktigste grunnen er nok at sånn er det. Det er tradisjon, det er rett og slett forventa av en syklist. Møter vi en med hår på beina under konkurranse blir han møtt med stor skepsis. Han kan tydeligvis ikke reglene, og da kan han sannsynligvis ikke sykle heller. Det aller verste er kanskje ski eller skøyteløpere som er noen jævler til å trå, men som kan heller lite om syklingens taktiske og tekniske aspekter.

Det er nok heller ingen bakdel at musklene kommer tydeligere fram når de er barberte. Det gir kred hos gutta. Om det er spesielt attraktivt hos damene er jeg usikker på, jeg tror det er forskjell på hva gutta synes er tøft og hva damer synes er attraktivt. Og hvis du tror det er ålreit å ligge tett inntil en mann som ikke har barbert beina på to dager, så må du tro om igjen. Vi blir ganske stikkete.

Når alt kommer til alt så synes jeg menn skal få lov til barbere seg så mye de vil, akkurat slik som damer skal få lov til å barbere seg så lite de vil, uten å bli beskyldt for å være lite mann eller lite dame. Så det femipreiket vil jeg ha meg frabedt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *