Ny trener

Nå har jeg 3 ganske vellykkede sykkelsesonger bak meg, og jeg er langt fra mett av sykling og trening. Jeg holder på videre av flere grunner, den viktigste er at det er moro, og deretter at jeg ønsker å bli bedre. Det er jo det vi alle jobber mot, å utvikle oss ett (aller helst to) steg videre. Jeg har fungert som min egen trener disse 3 årene, med hjelp av min bror og andre gode støttespillere, og jeg ser ingen grunn til å sparke noen. Men mot slutten av årets sesong satt jeg likevel med en følelse av at jeg trengte litt ny inspirasjon.

Jeg så meg litt om etter trenere som kunne hjelpe meg å ta et steg videre. Som mange andre har jeg latt meg imponere av hva de gjør på Lillehammer for tida, det kommer opp flere svært kjøresterke ryttere der, med juniorverdensmester Oskar Svendsen som fremste eksempel. En treningsprat med trener Lars Stensløkken er alltid inspirerende, og Lars viste meg videre til sin læremester, Ole Knutsen. Jeg har troa på ideene til Ole og Lillehammer miljøet, blant annet streng intensitetskontroll og mye terskeltrening, og jeg kom til at Ole har de nye ideene og den nye inspirasjonen som jeg var på utkikk etter. Ingen kan garantere suksess, men det blir veldig spennende å se hva som kommer ut av samarbeidet. Han hadde egentlig ikke tenkt til å ta inn nye utøvere, så jeg er veldig takknemlig for at han tar seg tid til meg.

Oskar SVendsen tommelopp

For å hjelpe styringa av vinterens trening kommer jeg til å kjøre på en Computrainer, en svært avansert rulle som er pålitelig og gjør det lett å styre øktene. Har bare prøvd meg et par økter på den ennå, og det blir spennende å få ferdigprogrammerte økter av Ole gjennom vinteren. NTG Lillehammer har brukt det en stund nå, og de er ihvertfall veldig fornøyd (derfor jeg tok med et bilde av Oskar på rulla). Trainingpeaks er et annet verktøy vi kommer til å bruke, en avansert online treningsdagbok som gjør det å kommunisere og å få oversikt over hva jeg gjør på trening.

Så nå er oppkjøringa i gang!

PS. Ole selger Computrainer rullene, og på hjemmesida hans kan du lese om både den og om hva Ole tenker om trening. http://computrainer.no/

Les også hva Ingrid Kristiansen sier om Lillehammer-miljøet

 

En tanke om “Ny trener

  1. Kult – høres ut som et profft opplegg. Ble litt bekymret når jeg så at han refererte til «Ferarri», men så gikk det opp for meg at han snakket om bilen og ikke legen! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *