Kjekt å ha på en regnværsdag

Syklister er ikke spesielt glad i regnvær. Ikke så rart egentlig, det blir vått, glatt, møkkete og kaldt. Men det finnes selvfølgelig utstyr som kan gjøre opplevelsen vesentlig bedre. Klær er en ting, men idag vil jeg trekke fram to småting som er kjekke å ha på en regnværsdag.

Skjerm

Noen synes kanskje at en skjerm ikke hører hjemme på en landeveissykkel, men dem om det sier jeg. Jeg satser heller på komfort framfor stil. En enkel bakskjerm stopper spruten som hele tiden kommer opp på rumpa og ryggen, og det utgjør faktisk en ganske stor forskjell. Se f.eks på bildet nedenfor, ikke vanskelig å se hvem som hadde skjerm. Det finnes mange skjermer for landeveissykler, og de enkleste festes bare på setepinnen. På min aero setepinne er det vanskelig, men det finnes flere som enkelt festes på ramma, f.eks Topeak Defender R1/R2 (som også har forskjerm).

Mobilpose

Den andre tingen som er kjekk å ha er en pose til mobilen. Mobiler er ikke særlig glad i vann, og har du dyr mobil er det kjedelig å få den ødelagt av regn. En vanlig plastpose er jo et alternativ, men jeg vil anbefale Jersebin fra langeposer.no. En ganske så enkel lukkbar pose i middels hard plast (vinyl), men jeg er veldig fornøyd med hvordan den fungerer. Touch-skjermen fungerer gjennom posen så en kan sende meldinger eller besvare samtaler uten å ta den ut. Det andre jeg liker er at posen er veldig enkel å få tak i når den ligger i lomma, noe som ofte ikke er lett hvis lomma er full eller du har på deg hansker. Kjekk sak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *