Ronde de l’Oise

Etter Glava Tour har fokuset mitt blitt retta mot NM tempo i Bergen 21 juni, og sjef Gino og jeg bestemte oss for at jeg skulle droppe det oppsatte Ronde de l’Oise som gikk forrige uke. Men så ble det sykdom og skader i laget, samtidig som jeg hadde lyst til å kjøre ritt igjen, så da ble det nytt etappeløp i Frankrike. Det er jeg ikke lei meg for.

Ronde de l’Oise ble et morsomt ritt. Kjørestilen er vesentlig mer aggressiv enn f.eks Glava Tour, der de største lagene gjerne vil sende avgårde et brudd så tidlig som mulig, for deretter å kontrollere bruddet og samle feltet til spurt. I rittene vi vanligvis kjører blir det nesten alltid støting til alle blir slitne, og etter det så fortsetter støtinga litt til, av og til helt til mål. Første etappe pleier å være verst. Alle har friske bein, og alle vet at etappen er avgjørende i sammendraget. På denne etappen klarte Vegard Robinson Bugge å komme seg avgårde med tre andre som fikk noen sekunder på hovedfeltet, og han sto på 4.plass i sammendraget.

Dag 2 og 3 ble selvfølgelig også kjørt hardt, vi var med på gode bruddforsøk med både Adrian og Bugge, men det holdt ikke inn. Men mange ble slitne, og sannsynligvis aller mest lederlaget Itera Katusha.

På siste dag var det min tur til å havne i brudd, og denne gangen var jeg heldig. Vi ble 7 mann i front, og feltet lot oss få nesten 6 minutter. Underveis plukket jeg klatrepoeng. Skulle likt å si at det var fordi jeg var best til å klatre, men det var mest fordi jeg var den eneste som viste interesse. Så jeg plukka nok poeng til å vinne trøya sammenlagt. Jeg takker og bukker. Bruddet kjørte bra sammen og vi var nok en sterk gjeng, for vi klarte faktisk å holde unna til tross for at to mann i bruddet kun lå 35 sekunder bak i sammendraget. Etter et støt fra Delpech i siste bakke ca 10km fra mål ble vi etter hvert 4 mann som kjørte stort sett det vi hadde til mål for å holde feltet bak oss. I spurten lå jeg godt plassert bak Delpech, men jeg klarte ikke å komme forbi ham dessverre. Surt, men jeg må jo si meg fornøyd med 2.plass. Føler egentlig at jeg gjorde det meste riktig, men hadde bare ikke nok watt til å komme forbi i spurten. Neste gang må jeg enten være smartere eller få mer trøkk i låra. Begge deler hadde vært fint.

Oppsummert må en si at Joker Merida markerte seg bra i Ronde de l’Oise med 5.plass til Bugge i sammenlagten, seier i bakkekonkurransen til meg og seier i lagkonkurransen.

Vi gleder oss til NM.

Beviset på at jeg vant klatretrøya:

klatretrøye

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *