NM Tempo

Pallen Boasson Hagen, Borgersen og Nordhaug

Torsdag skjedde det noe jeg har drømt om, men ikke egentlig trodde var mulig, nemlig å bli norsk mester på tempo. Siden jeg har to sølvmedaljer fra de to foregående årene så burde jeg jo visst at det var mulig, men siden det er Edvald Boasson Hagen som har vunnet de 5 foregående årene, så hadde vel de fleste trodd at det samme skulle skje i år. Men det gjorde det altså ikke.

Rittet forløp akkurat slik jeg ville det skulle. Jeg er forholdsvis flink til å kjenne hvor hardt jeg kan kjøre, og traff utgangsfarta rimelig perfekt. Ikke for hardt, ikke for rolig. Når sekunderingene mot Lars Petter og Edvald var innenfor rekkevidde var det bare å male på. Etter målpassering 30km fikk jeg faktisk beskjed om at jeg lå foran Edvald, og da begynte å hjertet å slå litt ekstra. Er seier innen rekkevidde? Det var jo ikke noe å tenke på, alt jeg kunne gjøre var å male på videre. Og beina var gode hele veien, etter siste vending ved 40km var det bare å trøkke ut det siste over bakketoppene og håpe på det beste.

Og det gikk, i mål var jeg 11 sekunder foran Edvald og 42 sekunder foran Lars Petter. Rimelig spesielt å stå på toppen av pallen foran to gutter fra Team Sky.

For både meg og de fleste andre (konkurrenter) er det fint å se at de gutta der bare er mennesker de og. Selv om Edvald til vanlig er bedre enn meg, så er det mulig å slå ham.

Dessuten synes jeg Edvald viser seg som en god taper når han framfor å skylde på egen form heller velger å skryte av min prestasjon. For jeg er ikke i tvil om at Edvald har hatt vesentlig bedre dager, og at han kommer til å kjøre vesentlig fortere under OL i London.

Men det er jeg som kjører med mesterskapstrøya det neste året. Hehe.

Neste på programmet nå er NM fellesstarten i morgen søndag. Etter seier til Kristoffer Skjerping på gårsdagens gateritt er vi i Joker Merida rimelig klare for å vise at vi er Norges beste lag.

4 tanker om “NM Tempo

 1. Som sagt fortsetter du å imponere Reidar. Det er utrolig gøy å følge deg i din kariere, også nå på sykkel! Du er en stor idretsmann og en flott person! Fortsett det gode arbeidet Reidar, vi i familien er stolte av deg!

 2. Hei og gratulerer så masse Reidar. Jeg har stor respekt for dine prestasjoner og din allsidige bredde. Jeg stilte selv til start og kom meg trygt i mål nesten nederst på resultatlisten, men jeg var mest med for å lære og for å ha noe å bygge videre på. Klassen dere viser at det er lang vei å gå, men samtidig er det ikke umulig å heve seg en del. Det var uansett lærerikt og veldig gøy å gå langt forbi komfortsonen først selv, for så å være tilskuer til sekund-dramaet i din favør 🙂
  Jeg liker veldig godt å bruke mye tid til å studere «klokka» etter trening og konkurranse, derfor lurte jeg på om du kan/vil dele dine data (watt, cadens og puls) med meg?
  Mvh Jan-Morten

  • Hei Jan-Morten
   Takk. Da jeg har bytta til kortere krankarmer så har jeg ikke wattmåler på temposykkelen lenger dessverre, så ingen watt eller kadensinfo. Vil vel tro at det er rett over 400 og kadens på rett under 100. Men puls kjørte jeg med, brukte vel et halvt minutt på å komme opp i 175, og 3 minutter på å passere 180. Deretter lå jeg veldig jevnt helt oppunder 180, og av og til over. Maks 184 og snitt 179. Makspuls er kanskje 195, men har ikke vært oppe i mer enn 191 under konkurranse i år.

   Løpet ligger ute på Strava, men du må vel være registrert for å se noe ordentlig data tror jeg.

   Til sammenligning hadde jeg 184 i maks og 176 i snitt under NM i fjor, da med 392w i snitt og 97 i kadens.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *