Oppsummering av vårsesongen

I de årene jeg har sykla så er det tempodisiplinen jeg har mestra best. Kanskje ikke så rart siden en som på skøytebanen er aleine mot klokka, og distansene er forholdsvis korte.

Et av de store målene for denne sesongen har vært å utvikle meg mot å bli en mer komplett syklist, og da er det fellesstart som gjelder. Distansen er da vesentlig lengre enn jeg har vært vant med, en må takle temposkifter, klatringer og spurter. Men kanskje enda viktigere er den taktiske delen. Plassering i feltet er enormt viktig både for å spare krefter og for å ha mulighet til å være med på avgjørende øyeblikk. Skal en komme seg i brudd må en ikke bare ha nok krefter men også sitte i riktig posisjon og velge riktige ryttere å kjøre med. Litt flaks må en også ha. Og om en er i brudd eller ikke må huske å få i seg nok næring og hele tiden forsøke å bruke litt mindre krefter enn de andre. Ihvertfall ikke mer.

Jeg er fornøyd med hvordan sesongen har utvikla seg. Allerede i første skikkelige ritt i starten av mars var tendensen klar, jeg sitter bedre plassert og har mer krefter igjen mot slutten. Det har vært veldig inspirerende å kjøre etapperitt som Tour de Normandie, Loir et Cher og ikke minst Glava Tour, og føle at jeg kan bidra til laget hele veien. Selv om det selvfølgelig også var litt flaks inne i bildet så synes jeg det var litt betegnende for vårsesongen at jeg kom meg med i bruddet på første dag av Glava Tour: Jeg sitter i front og er med på leiken. Det er noe jeg har tenkt til å fortsette med, og jeg har tro på flere gode resultater utover i sesongen

Glava Tour markerer et skifte i fokus for meg, nå er det tilbake til min gamle favorittdisiplin, og alt fokus er rettet mot NM på tempo i Bergen 21 juni. Jeg håper jo at mange rittmil gjennom vårsesongen skal gjøre utslag i kjørestyrken min også på tempo. Jeg skal uansett gjøre alt jeg kan for å være best mulig forberedt til å møte Edvald og de andre den 21 juni.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *