Tour de Normandie

Forrige uke kjørte jeg etapperittet Tour de Normandie i Frankrike. Det var egentlig ikke på planen min, men på grunn av sykdom i laget måtte jeg steppe inn. Det kom ikke som noen overraskelse, jeg var klar og så godt forberedt som jeg kunne være (med tunge bein selvfølgelig, å være i form i mars er jo en dødssynd, hvem har vel respekt for vinterens julestjerner? Jeg har selvfølgelig bare kjørt langt og rolig og ihvertfall ikke noe fart eller hardt, men jeg var så godt forberedt som jeg kunne være med mars-bein, har selvfølgelig masse å gå på formmessig utover sesongen…).

Rittet starta forrige mandag med en 3,4km lang prolog, og hadde deretter 7 fellesstartetapper. I løpet av uka har vi kjørt 998,4km i Normandies to regioner, Haute-Normandie og Basse-Normandie. Normandie har ikke så mange lange bakker å by på, jeg tror den lengste vi møtte var på 2,5km, men det er nok av åpne plasser og selvfølgelig masse vind. Men vinden var kanskje ikke så hard som jeg hadde sett for meg på forhånd. Været var generelt veldig bra, noe som er uvanlig for dette rittet. Jeg var mer forberedt på 7 grader, regn og vind enn de solskinnsturene vi fikk, men jeg ble ikke lei meg av den grunn.

For lagets del ble ikke rittet noen suksess, det er vel ikke noe å legge skjul på. Bugge og jeg var vel de eneste som var ordentlig friske før start, og det er et dårlig utgangspunkt for et av de hardeste etapperittene vi kjører. Men vi måtte jo bare gjøre et beste ut av det. Det vi fikk med oss var en 5. og en 7.plass på Bugge. Det er hektisk i spurter, og som lag var vi ikke flinke nok til å hjelpe ham fram i posisjon før spurten. Så det var absolutt sterke prestasjoner, men vi har selvfølgelig høyere mål. Men selv om vi som lag ikke lyktes så må jeg si meg fornøyd med egen innsats. Jeg sitter bedre med i fellesstarter, klarer å posisjonere meg bedre (vel, ikke i spurtene ennå), og jeg holder distansen, både hver dag og gjennom hele uka. Så det tar jeg med meg, og gleder meg til resten av gutta er friske og raske igjen. Jeg er fortsatt ikke i tvil om at Joker Merida kommer til å bite godt ifra seg i 2012-sesongen.

For de som er interessert i resultater finnes de på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *