Sesongen er i gang

Endelig har tida jeg har sett fram til gjennom hele vinteren kommet, rittene er i gang. Forrige uke hadde jeg to starter, et kermisritt i Belgia, GP Wanzele, og et UCI 1.2 ritt i Frankrike, Paris Troyes.

Onsdag var det kermis i Wanzele, en belgisk gateritt type ritt i stor skala. Det skulle vært 15 runder à 10km, altså 150km, men pga været ble det kortet ned til 120. Det var ikke noe jeg var lei meg for. 4 grader og regn og vind er ikke en værtype som går bra sammen med sykling. Uansett var det tydelig at mange av konkurrentene hadde sterke bein, for det gikk fort fra start til mål. Sjøl er jeg greit fornøyd, klarte å ligge bra framme i feltet, hadde ganske bra med krefter og var en av de 38 som kom til mål.

Søndag var det Paris Troyes, et UCI 1.2 ritt på 175km med sterk internasjonal konkurranse (les om de forskjellige UCI kategoriene i blogginnlegget Sykkelsportens divisjoner på sykkelblogg.no). Et ritt preget av vind, stort sett sidevind, og 15 bakketopper. Ikke store bakker, men nok til at de skilte litt. Det gikk avgårde et brudd ganske tidlig, og vi hadde dessverre ingen med. Men jeg klarte meg greit bak i hovedfeltet, også her var jeg fornøyd med at jeg klarte å manøvrere meg fram mot fronten og på den måten spare krefter og være godt plassert ved eventuelle støt. Kreftene var ikke der til å støte sjøl, men jeg er fornøyd med at de holdt hele veien. Hovedmålsetningen for vårsesongen er å bli en bedre fellesstartrytter, og jeg syns det går rette veien. Mot slutten forsøkte Bugge og jeg å få Rake i posisjon til å spurte, men dette er et punkt jeg har forbedringspotensiale på. Det ble for kaotisk. Opptrekkeren skal ikke ligge bak spurteren… Men øvelse gjør mester.

Da er jeg tilbake i Norge, og etter noen rolige dager venter mer trening. Gleder meg allerede til neste ritt, er sikker på at laget vil få noen resultater å skrive hjem om om ikke så lenge.

For de som skulle være interessert i resultatene finner du dem på wielerland.nl:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *