Muur van Geraardsbergen

Jeg befinner meg nå i Belgia, nærmere bestemt Denderwindeke, der jeg ligger sammen med store deler av Joker Merida for å forberede meg på sesongstart. De aller fleste syklister har mange opphold i Belgia bak seg, både med ritt og konkurranse, så det er nesten flaut å si at dette er første gang jeg sykler i Belgia. Det gjør det derimot enda mer spennende for min del. Det er mye sykkelhistorie her, og sykkelinteressen er enorm.

På dagens tur var det store høydepunktet Muur van Geraardsbergen, altså muren i Geraardsbergen (les mer om Muren på wikipedia). Dette er en stigning som veldig mange kjenner fra Ronde van Vlaanderen, fordi det de siste årene har vært siste og avgjørende stigning i rittet. I år derimot er den fjernet fra rittet, ikke uten protester selvsagt (se f.eks «Skuffet over nye Flandern rundt» på procycling.no).

Jeg filmet øverste del av stigningen, og fikk noen kommentarer fra lagkamerat Vegard Robinson Bugge. Se også Fabian Cancellara gruse Tom Boonen samme sted i 2010 utgaven av Ronde van Vlaanderen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *