Mål 2012

Nytt år, nye muligheter. Som alle andre håper jeg selvfølgelig 2012 blir et bra år. Det vil jo vise seg, men jeg har ihvertfall noen planer og mål for året.

Jeg er inne i mitt andre år på Team Joker Merida. Noe jeg er stolt av, det er et fantastisk lag med masse historie og masse fremtid. Og både gutta, støtteapparatet og jeg gjør alt vi kan for at 2012 skal bli et kanonår.

I 2012 er målet å bli syklist

Fram til nå har jeg først og fremst vært temposyklist. Det har vært naturlig siden jeg gjorde gode resultater i mitt første år som (tempo)syklist. Når jeg signerte for Joker Merida var det naturlig at jeg skulle bli mer syklist. Men etter eget ønske ble jeg matchet forsiktig i fjor, og når formen også var noe fraværende på vårsesongen, så ble det hovedfokus på tempo. Derfor ble jeg temposyklist i 2011 også. I år er et av de store målene å bli en mer komplett syklist. Da er tempo kun en liten del av hverdagen. I 2012 håper jeg å bli en viktig del av laget og bidra til mange seire. Da må jeg blant annet bli bedre teknisk, flinkere til å spare krefter i store felt, og holde lengre distanser. Jeg må få bedre overblikk og bli bedre til å lese vær og vind. Heldigvis har laget massevis av kompetanse på alt dette. Men jeg må lære det raskere enn de fleste.

Tempo

Jeg vil selvfølgelig ikke glemme tempoen. Dette er tross alt min spisskompetanse, og jeg håper jo at flere konkurransedager i høy fart vil øke min kapasitet, slik at jeg kan forbedre tempoen også. Jeg er stolt av min VM deltakelse i København, men skal jeg komme meg til Limburg i 2012 så må jeg forbedre meg med noen minutter. Skal jeg få til det må jeg nok gjøre noen endringer, og jeg håper at flere konkurransekilometer vil bidra til større kapasitet. Og gjør det ikke det så er det verdt forsøket.

Jeg tror 2012 blir et spennende år!

Sykkel Reidar

Her ble jeg frakjørt under NM fellesstarten i 2011, kanskje er det jeg som er foran i 2012?

9 tanker om “Mål 2012

  • Hei Magnus.
   Nei jeg har ikke vært i vindtunnel ennå. Jeg har vært i kontakt med folk i NTNU om å være med på et studentprosjekt, men ikke fått noe avklart ennå. Det hadde vært kult, men jeg har uansett mest fokus på å trå mer watt, og får hjelp til det av sykkelinstiller Espen Aareskjold i Spinn. Han mener jeg har mye å gå på, og jeg håper selvfølgelig han har rett 😉

   Takk!

   • Å ja, det var overraskende. Hvorfor bruker man ikke tid og ressurser på det? Trodde optimalisering av sittestilling i vindtunnel var måten å spare watt.

    Jeg underslår ikke betydningen av tilpasninger gjort av sykkelinnstillere som han hos Spinn. Er det rett og slett like effektivt, men billigere, mtp. å få ut maksimalt antall watt?

    • Jeg tror helt klart det er viktigere å jobbe med arbeidsøkonomi for å få mest mulig ut av kreftene en har, enn å optimalisere posisjonen i en vindtunnel. Sånn jeg ser det er vindtunnel forbeholdt proffene som skal hente ut det siste. Jeg skulle gjerne vært der, men fakta er at jeg bare sykler på kontinentalnivå og har begrensa budsjett.

     En kan helt sikkert spare watt i vindtunnel. Men en kan ikke direkte overføre den beste posisjonen i vindtunnel til veien, fordi en ikke nødvendigvis klarer å produsere like mange watt i denne posisjonen. I fjor testa jeg forskjellige posisjoner på velodrom, og mine kalkulasjoner tydet på at jeg ville spare rundt 20 watt på den beste posisjonen. Men når jeg da fikk vesentlig mer laktat i denne posisjonen, så er det vanskelig å vite hvilken posisjon som er raskest i tid.

     Men det hadde uten tvil vært veldig positivt om jeg kunne fått svar på hvordan en bør holde hodet, armene osv i en vindtunnel. Men med et begrensa budsjett må jeg vente på det rette prosjektet. Og fokusere på watt i mellomtiden.

 1. Det var gode argumenter.

  Ser at du bruker Powertap på trening. Er det et Ptap-nav i det Zipp-hjulet der (på utstyrssiden) som du bruker i konkurranse?

 2. Hei Magnus

  Nei, Powertap er kun på trening. Har Power2Max wattmåler som sitter i kranken, men kun på temposykkelen. Håper på Garmin Vector (pedalbasert) i år, da denne kan brukes på alle syklene.

 3. Tilbaketråkk: Takk | Reidar Borgersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *