Syklisten Kramer

De siste dagene har det kommet nyheter om at Sven Kramer har bytta sykkelklubb, og at han har tenkt å sykle noen større konkurranser. For en av Kramers kaliber blir det selvfølgelig litt oppmerksomhet rundt det, både i Nederland og her hjemme. Jeg ble ringt opp av NRK, og svarte at NWV Groningen kanskje er på nivå med Joker Merida. Noe jeg etterpå fant ut at de ikke var. Uansett er de ikke dårlige, de fikk ihvertfall kjøre Olympias Tour i fjor, et forholdsvis stort ritt i Nederland. Og Olympias Tour ser ut til å være et ritt Kramer har lyst til å kjøre, prologen pleier å være i Heerenveen, skøytesportens Mekka og Kramers hjemsted.

(Får håpe han ikke ender sykkelsesongen der, i en nederlandsk innsnevring eller andre hindringer i veien, for de er det mange av ifølge mine lagkamerater i Joker Merida. Under første samling med laget i fjor ytret jeg et ønske om å kjøre nettopp Olympias Tour, fordi det var to tempoetapper der året før (og selvfølgelig at rittet starter i skøytesportens Mekka). Vel, mine lagkamerater liker ikke Olympias Tour, og ingen tente på ideen. Sportsdirektør Gino likte nok ikke ideen særlig bedre, siden han er «belgiser» har han et ganske anstrengt forhold til treskolandet.)

Kramers «overgang» til sykkelsporten har nok blitt noe hausset opp. Ifølge ham selv har han kun tenkt å bruke rittene som trening, og presiserer at det er skøyteløper han er. Men jeg tror nok ikke Kramer har tenkt til å stille opp i Olympias Tour halvfeit og utrent. Han kommer til å være i form, og han kommer til å ha ambisjoner. Og jeg tviler ikke på at han kommer til å gjøre det bra.

Ifølge Wielerlands resultatservice har han kjørt 3 ritt, og vunnet to av dem. Mulig det var små ritt, men det er jo ikke så verst statistikk.

Men, av alle sakene om Kramers sykkelsatsning liker jeg selvfølgelig procycling.no sin sak best. Særlig ingressen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *