Oppsummering VM tempo og norsk rekord

Da er VM over, og jeg er tilbake hjemme i Norge. Etter noen fine dager som tilskuer der nede er det fint å komme hjem. Men jeg har ikke hatt så mye tid til å slappe av, da huslige sysler har blitt etterfulgt av en jakt på rekorder.

Resultatmessig kan jeg ikke si meg fornøyd med VM. Sa på forhånd at drømmemålet var topp 10, realistisk mål topp 20, og at jeg burde klare å være topp 40. Resultatlista sier 43, og det er litt for langt bak. Ikke katastrofe, men det er ikke på det nivået jeg håpet å være på. Nesten 6 minutter bak vinner Tony Martin er for mye, selv om han kjørte noe fælt der nede. Det jeg trøster meg med er at jeg sannsynligvis ikke klarte å prestere opp mot mitt beste. Jeg gjorde det jeg kunne, og synes egentlig jeg gjorde et godt ritt, men wattmåleren forteller at snittwatten var på 371, og normalised power på 375 (les om snittwatt vs normalised watt her). Under NM i juni var de samme tallene 393/406, og under Hommelvikrittet 393/405. Selv om VM løypa hadde flere svinger med oppbremsinger og akselerasjoner så mener jeg at mye tyder på at jeg ikke presterte opp mot mitt beste. Det er jo litt dumt siden VM var årets hovedmål, men jeg kan love at jeg gjorde så godt jeg kunne. Jeg klarte bare ikke å trå hardere.

Etter VM hadde jeg avtalt med Ottestad IL om gjøre et forsøk på et par norske rekorder, 20km og 50km. Jeg må innrømme at jeg ikke var veldig innstilt på denne oppgaven etter et noe skuffende VM, men jeg var villig til å gjøre et forsøk. Derfor var jeg rimelig overraska da jeg noen kilometer sør for Elverum  igår kjørte inn til 23.59,8 på 20km. Jeg hadde et håp om å klare 24.28 som var den norske rekorden, men at jeg skulle komme under 24 var helt uventet. Men jeg hadde en god dag igår, og været var på min side. Perfekt høstvær med ca 13-14 grader, sol, og litt sidevind. Men sidevinden løyet faktisk vesentlig mens jeg kjørte, så da slapp jeg den ventede sidemotvinden etter vending. Litt flaks skal man ha også.

I morra torsdag gjør jeg et forsøk på 50km på samme veistrekning, og jeg håper på godvær da og. Og gode bein selvfølgelig. Du kan følge forsøket live fordi jeg kjører med en GPS sender, og det gjør du på live 50km rekordforsøk.

En stor takk til Tommy Olsen og Ottestad IL for arrangering av rekordforsøkene!

Linker:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *