Norgesrekord 50km

I går lyktes jeg igjen å sette en ny norsk rekord, denne gangen på 50km med tiden 1.00.51,0.

Jeg hadde jo en drøm om å komme under timen, men visste at det kom til å bli vanskelig. På 10km hadde jeg 12.08, og selv med start i nedoverbakke så var det etter skjemaet. Men jeg visste samtidig at det blåste litt imot, så jeg ga ikke opp. Ved vending haddde jeg 30.45. Fortsatt litt bak skjemaet, men håpet var at vinden skulle blåse meg raskt tilbake. Det gikk fortere tilbake, og det er moro å flyte bortover flatene på 56-12. Men det gikk ikke fort nok, på 40km hadde jeg 48.45, og jeg visste at timen var utenfor rekkevidde. Men den norske rekorden var absolutt innenfor rekkevidde, og det var bare å male på videre. Så etter en sluttspurt opp de to siste tunge kilometrene i slak motbakke endte jeg altså på 1.00.51,0. Kan ikke si meg misfornøyd med det?

Selv om det gikk fort, så tro jeg ikke så mye watt. 373 i snitt ifølge måleren. Litt rart egentlig, men nå er jo jeg og min Black Knight Merida Time Warp med Zipp hjul og Etto hjelm ganske så aero og da. Se dataene mine fra Garmin Connect her.

For arrangøren var det ekstra moro at også Cecilie Gotaas Johnsen satte norsk rekord på 20km for damer, med tiden 27.06,7. Hun hadde tatt turen helt fra Trondheim for å sette denne rekorden, så jeg syns hun fortjente den.

Jeg regner med at Tunge Tråkk Sykkelfestival blir en årlig begivenhet, og at flere vil ta turen neste år!

Linker

Bilder

Bjørn Ruud i Ottestad IL tok noen bilder, og jeg har fått lov til å dele de her:

 

3 tanker om “Norgesrekord 50km

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *