VM tempo

Jeg har nå fått beskjed om at jeg skal representere Norge under VM på tempo i København! (det er vel lov å bruke utropstegn i en sånn situasjon?)

Vel, da jeg starta å sykle i fjor med topp 10 plassering i NM som mål, var det ganske utenkelig å tro på noe sånt. Men siden det faktisk gikk så bra i fjor, så ble det naturlige målet nettopp å komme til VM. Og det hele ble jo mer realistisk når Joker Merida hadde såpass troa at de ville signere en 30-åring. Det er da veldig deilig å få beskjed om at jeg har klart det. Jeg takker Cykleforbundet for tilliten.

Men jeg kan jo ikke sette meg ned å være fornøyd nå, jeg er ikke tatt ut til VM for å være turist. Det skal presteres. Hvor godt jeg kan prestere vet jeg ikke. Siden jeg i årevis har trent med watt, og i år også har konkurrert med watt så vet jeg sånn ca hvor god jeg selv er. Målet er selvfølgelig å heve meg et hakk til VM. Det jeg vet mindre om er hvor gode de andre er. Jeg vet de er gode, og hvis jeg begynner å tenke på alle de syklistene jeg ikke kan slå, så havner jeg på feil spor. For det er mange. Jeg må forholde meg til meg selv, og gjøre min beste prestasjon. Det er andre som tar tida, og listene kommer til slutt. Kanskje er det mulig å slå noen navn som jeg ikke trodde på forhånd. Jeg liker å tro det.

Jeg gleder meg ihvertfall til å ta fatt på denne utfordringen. Aller først siste del av oppkjøringa. Nå etter en noen uker med tett konkurranseprogram så er det nesten tre uker med kvalitetstrening før det er to internasjonale tempo på programmet. Memorial Davide Fardelli i Italia 4 september, og Chrono Champenois i Frankrike 11 september. Så kommer den største utfordringa, VM tempoen onsdag 21 september.

Kanskje vi sees i København?

 

 

4 tanker om “VM tempo

    • Det beste jer har gjort er 394w, som var under NM. Jeg åpna litt hardt, 438w første 20 minutter, så ved toppform så tror jeg at jeg skal ha mer inne. Under Hommelvikrittet hadde jeg 54min med 394 i snitt og 406 i Normalised Power. Så mellom 400 og 415 burde være innen rekkevidde. Målet er jo å trå det under VM på onsdag.

      • Tusen takk for svar! Vet du hvor mange watt de andre proffene produserer forresten? contador, schleck, cancellara, tony martin?

        • Nei de aller beste er gjerne veldig restriktive med å gi ut tall. Men jeg vil tro at de to beste (Martin og Cancellara) produserer i nærheten av 500 på sitt beste. Contador og Schleck en del mindre fordi de er lettere. Tviler på om de klarer over 6 W per kilo i 1 time, så med en vekt på 65 vil det bli ca 400.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *