NM tempo

På torsdag var det klart for et av sesongens store mål, NM tempoen. Siden jeg meget overraskende vant sølv på samme øvelse i fjor, var det naturlig nok knytta en del forventninger til meg i år.

Derfor er jeg meget godt fornøyd med et nytt sølv i år! Jeg har slitt litt med å finne fjorårsfølelsen på temposykkelen, og det er bare nå den siste tiden jeg har fått det til å stemme nok til at jeg trodde pallen var innen rekkevidde.

På torsdag hadde jeg igjen godfølelsen. Prøvde å åpne kontrollert, og da sekunderinga likevel gikk i min favør så skjønte jeg at det gikk fort. Det er gøy å kjøre når tyngste gir blir for lett, selv på flatene. Like etter vending møtte jeg Edvald, og jeg fikk høre at han lå 16 sekunder foran meg, mens nestemann var 1 minutt bak. Det var jeg veldig fornøyd med, og bare holdt trøkket oppe. Ble derfor litt overraska når Edvalds følgebiler og motorsykler kom forbi etter ca 35km, og tenkte at nå har han kjørt forferdelig fort. Prøvde å øke farta sjøl for å hindre ham i å komme forbi, men det lot seg selvfølgelig ikke gjøre. Like etter 40km var han forbi. Og da var det bare å holde farta hans på god avstand inn til mål. Klarte ikke la være å ta ham igjen på siste kilometer, så vi kom nesten likt inn til mål.

Nå viste det seg at sekunderinga hadde bomma med et minutt ved vending, så Edvald hadde kjørt jevnt fort fra start. Det er ikke moro å bli tatt igjen, men det er ikke så stort nederlag når det er Edvald som gjør det heller.

Nå kjørte jeg for andre gang temporitt med wattmåler, og den viste at jeg åpna litt hardt. Første halvdel hadde jeg ca 415 i snitt, siste halvdel bare 374. Kanskje jeg kommer til å se på wattmåleren underveis seinere, så jeg kan posjonere kreftene bedre. Men jeg er uansett fornøyd med både gjenomføring og resultat på torsdag!

Se fart og watt fra torsdagen på http://connect.garmin.com/activity/94460672

Neste utfordring er fellesstarten i morra. Det blir spennende, og vi i Joker Merida har selvfølgelig store planer om å bite godt ifra oss på det løpet.

En tanke om “NM tempo

  1. Tilbaketråkk: Pacing på tempo | Reidar Borgersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *