Rittrapport Mallorca Rundt

Forrige uke sesongstarta jeg på Mallorca, i Cinturón Ciclista Internacional A Mallorca, eller Mallorca Rundt. Var forberedt på en tøff start etter litt manglende trening de siste ukene før start, men det er jo fint med overskudd og.

Etappe 1: Prolog

Vi starta med en 7,1km prolog langs stranda i s’Arenal. Fin løypeprofil synes jeg, paddeflatt. Planen var å kjøre kontrollert til vending, og forhåpentligvis ha en del å gasse på med på vei tilbake. Vel, det føltes lett den første kilometeren, men da skjønte jeg at det ikke var så lett likevel. Mulig det hadde noe med vinden som møtte oss å gjøre (veien svingte lett til venstre og vinden begynte å ta litt tak), for ved vendemål fikk jeg vinden i ryggen og en litt bedre rytme. Syns jeg jobba bra på helt til siste kilometer, hvor jeg begynte å synes synd på meg selv. Men 8.44 holdt til 10. plass, 23 sekunder bak vinneren, Jose Belda, og det var en god start på sesongen synes jeg. Det jeg ikke likte så godt var at motorsykkelen foran meg lå ganske tett, og jeg tjente nok litt på dette. Så jeg håper jo å ha mer å tråkke med utover sesongen. Det vil vise seg.

Etappe 2: 148km

Dette var på papiret rittets hardeste etappe, og det viste seg også å stemme i praksis. Flatt de første 65km, som gikk unna med 44 i snitt. Klarte å holde meg ganske langt framme i feltet, og hente noen flasker. Så gikk vi inn i Col de Soller, en ganske hard stigning på 5,5 km som vi kjørte på ca 12 minutter. Litt hardt for min del, snittpuls på 188 kosta krefter. Jeg falt litt bakover i det utstrekte feltet, men tok det inn i nedkjøringen til Soller. Derfra var det rett inn i Puig Major og 14km med ny bakke. Lå godt plassert i starten, men falt også her bakover. Hadde ikke nok krefter, og omtrent halvveis lot jeg håpet om topplassering vandre, og prøvde bare å komme meg inn med et greit felt. Det var hardt nok, og jeg var glad når jeg fikk litt mat på toppen, og ikke minst nedoverbakker. Havna sammen med Andrew Tennant og Ed Clancy, verdenstopper på banen, og fikk en grei tur inn til mål. 149Km på 3.58 (med nøytral start), med 1811 høydemeter var ingen lett dag. Men når jeg kom til mål gleda det veldig å høre at lagkamerat Frederik Wilmann ble nr 3 på etappen, og rykket da også opp til nr 3 sammenlagt. Jose Belda viste enormt sterk kjøring og beholdt ledertrøya. Stian kom inn 1.06 bak, mens Sondre og Christer havna 3.58 bak Wilmanns gruppe. Sjøl havna jeg 15.23 bak.

Etappe 3: 148 km

Også denne etappen var hard på papiret, med to ganske tøffe stigninger. Valdemossa etter 55km, men da satt det et brudd foran så det ble ikke kjørt maks opp denne bakken. Deretter nedover og litt kupert langs kysten ned til Soller, hvor vi skulle opp Col de Soller fra den andre sida i forhold til dagen før. Vi hadde bestemt oss for å angripe ledertrøya, og vi ville isolere lederen etter Col de Soller, hvor det var ca 60km nedover og flatt inn til mål. Jeg kjørte det jeg hadde første del av bakken, og feltet strakk seg ut litt. Deretter kjempa jeg meg opp resten av bakken, og fant ei gruppe jeg kunne sitte med inn. Kjedelig var det da å høre at vi hadde tapt i sammendraget, ei gruppe på 9 hadde kjørt ifra nedover Col de Soller, og de ble aldri tatt igjen. Veldig rart, og ikke minst sterkt kjørt av gutta der foran. For våre gutter kjørte også hva de var gode for, men det lot seg ikke gjøre. 3 minutter bak, og Iker Camano Ortuzar fra Endura Racing var ny mann i gult. Frederik ned på 7.

Etappe 4: 144km

Rittets på pairet letteste etappe, kun noen få ganske korte stigninger. Vårt mål var etappeseier, og av mangel på vår massespurter Mats Lohne var vår beste sjanse å gå i brudd. Var sjøl ute i noen kilometer helt i starten, men vi ble tatt igjen. En 9 mannsgruppe med Stian Remme fikk gå avgårde, og lederlaget Endura Racing la seg i front og kontrollerte, sammen med Motorpoint og Manisaspor (lagene til nr 2 og 3 i sammendraget). Kjedelig og rolig for oss bak der, hardt for Stian der framme. Men selvfølgelig hadde de kontroll, og 5km før mål var det klart for massespurt. Prøvde å være med, og klarte det sånn greit, men det er vanvittig hard kamp der framme i en spurt. Så selv om jeg følte sjøl at jeg lå bra framme før siste sving, skjønte jeg jo at det ikke var mulig å hevde seg da jeg så de første var i full fart ut av svingen mens jeg fortsatt bremset for å komme inn i den.

 

Alt i alt, jeg kom meg helskinnet gjennom første ritt, jeg klarte å plassere meg og manøvrere meg rimelig greit i feltet, og jeg klarte å gjøre en jobb for laget. Dessverre ville det seg ikke helt, selv om 7. på Frederik, 12. på Stian, 18. på Christer og 27. på Sondre er bra laginnsats. Vi tar med oss at vi er helt i toppen, men vi går jo ikke for 7 plasser. Sesongen har bare såvidt begynt, det skal bli bedre plasseringer.

Se fulle resultatlister på nederlandske Wielerland.nl

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *