Ikke stol på kameraten din

Denne helga braker det løs med sesongens første norgescup. Jæren Sykkelfestival består av to ritt, rankingritt på lørdag, og NC på søndag.

Det er liksom dette som er den ordentlige starten på den norske sesongen. Her møtes kanskje kompiser og konkurrenter for første gang for sesongen, og det ligger en del spenning i lufta. På slike konkurranser er det alltid litt nerveprat. Folk vet kanskje ikke helt hvor de selv står, og enda mindre om konkurrentene. I praten kommer dette fram litt forskjellig. Men de færreste er i form.

– Åssen er formen?
– Nei, har trent veldig mye i det siste. Tung i kroppen og lite fart i beina. Har ikke trent noe fart ennå.

Mange har også hatt problemer i det siste eller gjennom vinteren, skader, sykdom og for mye å gjøre.

– Nei, har slitt mye med kneet og ikke fått trent så bra. Har også pussa opp i leiligheten, og jobba masse. Blitt lite tid til trening. Er ikke i form. Håper bare å kunne sitte med feltet.

Bli ikke overraska om det viser det seg at denne personen er i sitt livs form, og vinner rittet.

Manglende ritttrening er også en vinner.

– Nei, har ingen ritt i kroppen ennå. Bare kjørt rolig. Trenger noen ritt før kroppen våkner.

Andre liker bedre å dysse opp forventningene, og er kanskje litt hemmelighetsfulle.

– Har lagt om treninga i år. Vil ikke si noe om det ennå. Har persa opp testbakken hjemme med 2 minutter. Og økt makswatten med 200w. Tror det kommer til å bli moro.

Men de fleste som er positive pleier også å legge til:

– Men er i en tung trengsperiode nå, skal ikke være i form før NM.

For det er farlig å være i form.

Det som sies mellom konkurrenter (eller til media) er sikkert ikke løgn, men ofte velger en å legge vekt på enkelte ting for å komme i en bestemt posisjon. Vanligvis ønsker en å fjerne presset fra seg selv. Så mitt råd er, ikke la konkurrentenes vurdering av egen form styre hvordan du kjører rittet. Stol på deg selv.

Helt til slutt kan jeg si at vi i Joker Merida har vært i en veldig tung treningsperiode nå, og kjørt mange mil på få dager. Rolig, for vi bygger oss opp til Tour of Norway og NM. Vi har dessuten vært litt småsyke hele gjengen. Så vi har ingen forventninger, og vi regner med at Sparebanken Vest vil vise seg fram på hjemmebane.

Lykke til folkens!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *