Innesykling

Intervaller på Time Warpen

Innesykling må til, og det er en svett affære.

Mens de fleste av mine lagkamerater enten er i gang eller snart er i gang med sesongen, sitter jeg hjemme og sykler i stua. Joda, jeg er litt ute og, men det har blitt en del terskelintervaller i denne perioden, og da er det innesykling som gjelder foreløpig (og jeg er heller ikke lei meg for å være hjemme og trene, jeg ville sjøl ha en litt sein sesongstart).

Jeg prøver å variere litt med både sykler og rulle. Balanserulla bruker jeg på rolig trening, og etter noen måneder med trening på den synes jeg at jeg begynner å få dreisen på det. Selv om jeg ser på tv mens jeg sykler har jeg ennå ikke gått i bakken, noe jeg er fornøyd med. Jeg tror balanserulle er meget bra balansetrening som kan overføres til bedre sykkelteknikk på veien til sommeren. Jeg håper ihvertfall det. Du får også en helt annen feedback på hvordan du tråkker enn på en fast rulle. Ved høy frekvens blir du fort hoppende på setet hvis du ikke har et rundt tråkk (og ja, jeg har nok litt å gå på her). Jeg har kjørt på balanserulla med både landeveissykkelen og banesykkelen, men foreløpig ikke temposykkelen. Det syns jeg virker skummelt, og jeg er redd for å ødelegge sykkelen.

På den faste rulla kjører jeg alt av intervaller, mye på temposykkelen, men også litt på landeveissykkelen. For å motivere meg under intervalløkter ser jeg så og si alltid på skøyteløp. Jeg har et stort arkiv av skøyteløp fra de siste årene, og velger hvilke løp jeg skal se utifra hvor lange drag jeg skal ha. Skal jeg kjøre lange intervaller blir det 10000metere, altså ca 13 minutter, og 5000metere hvis det er kortere intervaller. Da får jeg både runder og tid å fokusere på. Det artigste er å se gode løp av folk jeg kjenner godt, f.eks Øystein Grødum i storhetstiden, løpene fra VM i Inzell i 2005 (der min bror ble nr 5 på langdistansene, Rune Stordal verdensmester på 1500m og Even Wetten verdensmester på 1000m), eller selvfølgelig de beste Kramer/Bøkko duellene. Av og til er terskelintervaller et skikkelig helvete, men jeg tror det funker.

Naboene mine må være ganske tålmodige, eller de hører dårlig. Det blir litt lyd fra rulla, og lyden på TVn må jo skrus opp deretter. Ingen klaging foreløpig.

Utenom innesyklinga går jeg også litt på ski og skøyter, og gjør litt styrketrening. Og så blir det litt for mye tv-kikking, det er litt for mye interessant sport for tida. VM på ski er akkurat ferdig, VM i skiskyting er igang, sykkelsesongen er igang, og i morra starter VM på skøyter i Inzell (enkeltdistanser). Kanskje vi som i 2005 får noen norske overraskelser? Jeg håper jo det, og jeg venter også på gode resultater fra gutta som er i Europa og sykler ritt. Det blir en spennende sesong.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *