Tilbake til vinteren

Etter mange timer på sykkelsetet på herlige Mallorca, er jeg nå tilbake til Norge og vinteren. Det føles godt det og, ser fram til deilige turer på ski og skøyter.

Selv om Norge ikke har samme naturlige forutsetninger som Mallorca eller andre sydlige land for sykling, så velger jeg å se på vinteren som en fordel. Sesongen er lang, og det er dumt å bli lei av sykkelen allerede før sesongstart. Både ski, skøyter og styrketrening er effektive hjelpemidler for å bygge opp egenskaper vi har bruk for på sykkelen, ja kanskje enda mer effektivt enn det å sykle. Ski er ekstremt effektiv utholdenhetstrening, hvem har høyere O2 enn skiløperne? Skøyter er meget bra utholdende styrketrening. Og det meste av nyere forskning på styrketrening og sykling viser at økt styrke kan ha bra effekt, også på utholdenheten (ok, det må ikke være vinter for at en skal gjøre styrketrening, men siden det stort sett foregår inne så har ikke vinteren noen betydning). Avveksling skal heller ikke undervurderes. Både hode og kropp har godt av forskjellige impulser. Da kan jeg holde ut litt vinter- og rullesykling, særlig når jeg er så heldig å få reise til Mallorca noen uker i løpet av vinteren.

Det er heller ikke dumt å komme hjem til splitter ny temposykkel. Har nå prøvd Merida Time Warp Team et par økter på rulla nå, og jeg koser meg på den. Legger ved noen bilder:

Merida Time Warp TeamTime Warp bakparti

Dark Knight krankpartiTime Warp frontparti

2 tanker om “Tilbake til vinteren

  1. Hei Reidar. Det er jo bare helt fantastiske forhold for skigåing i Drammensregionen nå :p Jeg er ikke så ivrig på treningsykling ute nå på vinteren, siden jeg syns det er litt skummelt med smale veier, mange biler, mørkt og glatt. Har du noen forslag på plasser det kan være ok så sykle på denne tiden? (bor sentralt drammen)

  2. Hei Mia.
    Jeg er nok ikke så kjent i Drammen og hvilke veier som er best å sykle på nå om vinteren siden jeg bor i Oslo (begynte først med vintersykling i år). Når jeg har sykla hjemme i Krokstadelva så har jeg kjørt ut til Svelvik og Sande. Der er det fint og flatt, men det er litt dårlig med sykkelveier på en del strekninger så det er en del trafikk. Ellers er det jo fint å sykle til Mjøndalen (der er det sykkelvei) og mot Hokksund, for dere er det små veier og mindre trafikk. Synes det er mye lettere å holde seg på sykkelveier og fortau nå om vinteren, for farta er lavere og fotgjengerne færre.

    Om kveldene er det nok tryggere å finne seg en skiløype med lys, for det blir veldig fort mørkt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *